Bryggdag och bryggarkväll

Imorgon tar tåget mig till Uppsala för att jag ska delta i en smått historisk belgo-svensk unionsbryggning. Det omsusade och hippa Alvinne från Belgien kommer till Ströby utanför Uppsala för att brygga öl tillsammans med det unga, kaxiga och vi-brygger-vad-f.n-vi-vill-bryggeriet Jackdaw.

  
Efter bryggdagen blir det en Beer Makers Dinner i Uppsala där Davy Spiessens från Alvinne kommer att hålla låda samtidigt som det inmundigas mat och diverse Alvinneöl. Morgondagen kommer att bli en bra dag, helt enkelt.

  
 För er som inte är så bekanta med detta belgiska bryggeri kan jag berätta att för elva år sedan (2004) gick de båda svågrarna Davy Spiessens och Glenn Castelein från att vara hembryggare till att slå sig in bland de kommersiella bryggerierna. Allt gick väldigt fort och genom säregna produkter rönte de snabbt ett renommé. 

  
Bryggeriet döptes till som sagt till Alvinne och via ett par tillfälliga lokaler har de nu funnit sig till rätta i Moen utanför Kortrijk. Med en sällan skådad experimentlusta och en del galenskap samt en gudomlig jäststam, som fått namnet Morpheus, dyker det upp fantastiska kreationer ur deras tunnor. 

  
Tidigare har jag skvallrat om att även jag kommer att ha ett Alvinne-event på jobbet under hösten. Nu kan jag glädja alla som vill dricka deras produkter att jag kommit över inte mindre än 11 olika Alvinnefat som kommer att kopplas under en och samma kväll. Vi har även kommit över ett gäng olika flasköl från bryggeriet som också dyker in i kylarna då. Datumet är satt till torsdagen den 24/9, glöm inte det så ses vi…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s