Kongero Saison

Lördagen bjöd på bryggning och trevligheter. Som sagt var Alvinne på besök utanför Uppsala igår för att brygga tillsammans med Jackdaw.

  
Resultatet kommer att bli en Saison och det var intressant att följa bryggningen eftersom den skiljde sig på flera sätt ifrån mitt skötebarn Södvik Säsong. Bland annat kokade bryggarna vörten längre än vad vi brukar göra. Humlesammanättningen bestod av Chinock, Saaz och Hallertau Blanc och de valde att slänga den i vörten på ett helt annat sätt än vad vi brukar göra. Det ska bli intressant att se och smaka hur det påverkar slutresultatet.

  
Ölen är bryggd för en kör som heter Kongero och deras tioårsjubileum. Under slutet av bryggningen kom de förbi och sjöng för vörten vilket jag heller aldrig varit med om förut. Dagen bjöd även på mycket god öl, en magnifik lunch och många trevliga diskussioner eftersom bryggningen var välbesökt av både bloggare, ölnördar och bryggare.

  
Efter att bryggningen avslutas och ett snabbt klädombyte samlades vi på en krog i centrala Uppsala där det vankades gedigen mat och fem spektakulära Alvinne-öl. Efter middagen dök kören åter igen upp och förgyllde med sin skönsång. Uppslupet, gott, intressant och generöst är fyra nyckelord som sammafattar kvällen väl.

  
Kongero Saison släpps någon gång i november om allt blir som det är tänkt. Jag har tingat ett fat till jobbet och vi kommer att koppla det tordagen den 10:e december tillsammans med vårt sista fat Södvik Säsong. Under den kvällen kommer även kören att besöka oss och sjunga för alla gäster.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s