En extraordinär händelse

I september kommer den svenska bryggerinykomlingen Jackdaw få besök av det häftiga belgiska bryggeriet Alvinne. Resultatet av denna visit kommer att utmynna i en samarbetsöl. Stort!

 Ibland krävs det ett lyckoslag eller en lycklig slump men en av bryggarnas kusiner visar sig vara god vän med en belgisk bryggare från Moen. Ett och ett blir snabbt två och det hela kommer resultera i att Davy Spiessens och Glen Castelein på Alvinne kommer hit och brygger öl samt plockar med sig en uppsjö av deras galna produkter i baggaget.
  

Den sjungande kusinen gör sin röst hörd i vokalgruppen Kongero som firar 10-årsjubileum vilket ger ölen ytterligare en dimension. Ölen kommer att ha världspremiär i Uppsala under denna tilldragelse men jag har redan tingat fat till jobbet

Ölet då? Det kommer att bryggas en öl som de menar är en kontinuerligt humlad Saison. Ölen kommer att bli likt en saison ska vara dvs torr, krispig, fruktig och pepprig. Halva batchen åker ned till Belgien och resten stannar i Sverige. Jag ska försöka vara med när det sker och jag ser fram emot detta något oerhört. Faktum är att ett av Jackdawbryggaren Fredriks mål är att få saluföra en av deras öl i Belgien innan 2015 tar slut och det verkar i och med detta vara uppnått. Grattis!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s