Zwanze 2015 artar sig…

Sedan ett par år tillbaka är Cantillons Zwanzedag något som triggar sådana som mig. En unik dag när det släpps en speciell öl på ett visst klockslag. Kan det blir mer ölnördsgroteskt! Eftersom jag är ung i bloggsfären har jag bara genomlevt 2012, 2013 och 2014 i text även om jag lyckats inmundiga alla utom första årets rabarberlambic.

  
Zwanze 2015 ser ut att bli den öl som Cantillon försökt att ha som specialare under tre års tid. Ett ständigt experimenterande och otillfredsställande resultat har gjort att det inte blir av förrän i år. Zwanze 2015 blir en spontanjäst stout. Galet, men sant. Cantillonarna kallar den ”Brussels Dark Ale” och den underliggande bilden visar filtreringen före buteljering och fatläggning!

 

Skönt att slit-och-släng-principen inte avser alla. Datumet för Zwanze 2015 är inte satt än men jag återkommer i ämnet. Ha nu en fantastisk helg, själv måste jag tyvärr jobba

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s