Lite smått och gott…

Årets första dagar rullar fram i stilla mak och man är lite fundersam på vad som väntar ute i ölsfären. Något som jag ser fram är bland annat en ny produkt från Tilquin även om jag är något tveksam.

2015/01/img_1257.jpg
Igår hade de sluttest på en kommande produkt som Pierre valt att kalla ‘Mûre Tilquin à l’Ancienne’. Anledningen till att jag är tveksam är att den ölen innehåller björnbär och mig veterligen har ingen lyckats riktigt bra med det kluriga lilla bäret. Emellertid är det väl så att om någon ska lyckas ligger Hr. Tilquin bra till. Av dessa fyra prover på bilden enades man om att slutprodukten kommer att innehålla 35% frukt. Överbevisa mig gärna!

2015/01/img_1069.jpg
När O.B.E.R räknat alla ”folkets-val-röster” under julölsfestivalen i Essen som för övrigt var den 20:e i ordningen visade det sig att Dolle tog alla tre medaljplatserna! Nu är det inte första gången Kris håvar hem medaljer med sin Stille Nacht, det är mer regel än undantag, men att någon tar både guld, silver och brons har aldrig hänt förut. På första plats kom den årets ‘Stille Nacht’, följt av ‘Stille Nacht Reserva 2013’ (specialgjord för festivalen) och slutligen ‘Stille Nacht Reserva 2010’. Grattis Kris och nu vet alla vad jag har vetat i 10 år. ‘Stille Nacht’ är utomjordisk!

2015/01/img_1156.jpg
För er som ännu inte har använt alla era julklappspengar kan jag rekommendera en growler från Struise. Självklart är det dessa belgiska pionjärer som tar growlerkulturen till Belgien. Synd att man inte har närmare till Oostvleteren…

2015/01/img_1260.jpg
Slutligen kan jag berätta att alla ni som ekonomiskt stöttat Brussels Beer Project får ett bildbevis på att era pengar används till det de ska. Ett tyskt bryggverk ar investerats men de behöver fortfarande ert stöd. Ni har till den 14:e februari på er att pytsa in en slant.

2015/01/img_1263.jpg
Ha en förträfflig torsdag och har ni vägarna förbi jobbet så kommer vi ha besök från Van Eecke där ikväll.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

1 tanke på “Lite smått och gott…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s