Surölsprovning i Götet…

Då sitter Kenneth 4, Smulan och jag på tåget till Sveriges framsida, gubbskämtens högborg och Ralf Edströms nuvarande hemstad.

IMG_0611.JPG
Ikväll inleds ‘Surölfestivalen’ och den pågår i dagarna fem med provningar middagar och allehanda syrlingar. Detta är första året men tanken är att det ska bli ett återkommande event. Jag håller tummarna!

IMG_0616.JPG
Min provning är först ut och självklart kommer jag behandla de belgiska öltyperna med lågt Ph. Det blir ett axplock av åtta olika sorter som skiljer sig ifrån varandra och som fungerar som representant för sin stil.

IMG_0617.JPG
Totalt kommer det att provas åtta olika brygder varav sex av dem kan ses på ovanliggande bilder. Jag väljer att hålla på två öl för att inte avslöja alla hemligheter…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

4 tankar på “Surölsprovning i Götet…

 1. Hej och tack för en mycket trevlig och lärorik provning. Det var trevlig underhållning och samtidigt lärde jag mig mycket nytt om belgisk suröl. Det blir svårt för resten av Ölrepublikens surölsprovningar att komma upp i din standard.

   • Är på väg till Göteborg nu och undrar om du har tips på ölbarer med bra lambic/gueuze utbud?

    Mvh Erik Godin

   • Hej Erik.
    Jag är inte i Göteborg så ofta men jag vet att det finns lambicer på Ölrepubliken. Även Tre Små Rum bör ha, jag kan tänka mig The Rover sitter inne på lite surt. Brewers Beer Bar och Brewdog är oprövade kort för mig men det skulle förvåna mig om de skulle vara helt utan lambicer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s