Smulan…

…smäcken, kepsen, mössan och kakan. Kär egodel har många namn.
Jag åker aldrig till Belgien utan den och där är den synonym med min identitet och det är hela tanken. Blir du heller inte insläppt av automatiska dörrar? Här kommer några tips.

20130206-212040.jpg
Efter mina första resor till Belgien tröttnade jag på att ingen kände igen mig och att jag fick presentera mig om och om igen. Då insåg jag att jag hade personlighet som ett väntrum. Bra om man ska göra bankrån, dåligt om man ska försöka skapa ett kontaktnät.
Faktum är att det funkat över förväntan och nu följer den med på andra ölrelaterade event också.

Tanken med en viss sorts ‘rekvisita’ eller ‘attribut’ är ingen världsnyhet och jag var varken först eller sist. Om man besöker någon av mässorna i Belgien kan man vara ganska säker på att stöta på en liten karaktär som påminner lite om en förvirrad pingvin. Du kan också vara säker på att personen i fråga har en gigantisk Hawaiiskjorta på sig.

20130206-212832.jpg
Chris ‘Podge’ Pollard är megakändis i belgosfären. ‘Podge‘ är en trogen CAMRA-medlem som är i Belgien jämt och ständigt. Han har varit med och skrivit minst tre ölböcker, han guidar britter runt Belgien sen 25 år tillbaka, han gillar att ‘pickla’ ägg och han har en stout från Alvinne uppkallad efter sig!

20130206-213142.jpg
Ett annat attribut som är nära sammankopplat med en bryggare och hans öl är flugan tillsammans med Dolles Kris Herteleer. Ofta är han iklädd detta, åtminstone när han representerar bryggeriet och flugorna ses på Dolles flaskhalsetiketter.

20130206-213337.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s