Cornet Oaked och De Hoorn

Palm, som även äger Rodenbach, är ett av Belgiens största bryggerier med en årsproduktion på runt 750000 hl. Igår blev det officiellt att även de ska ge sig in i mikrobryggerinäringen och det trendigt småskaliga. Indirekt är de (Rodenbach) redan inblandade i ett liknande bryggeriprojekt tillsammans med St Bernard.

IMG_0309.JPG
Mellan 1941 och 1974 hette Palm inte Palm utan De Hoorn och var betydligt mindre. Emellertid har de aldrig sålt de fyrtio år gamla lokalerna och tanken är att det nya lilla mikrobryggeriet ska inhysas där. Meningen är att det nya bryggeriet som kommer att döpas till Palm Belgian Craft Brewers ska fungera som en experimentfabrik och bland annat kommer man försöka brygga belgisk som inte finns eller knappt finns längre.

IMG_0311.JPG
Mellan 1909 och 1940 hette De Hoorn inte De Hoorn utan Le Cornet och som en hyllning till detta har man valt att döpa den första brygden till Cornet Oaked. Emellertid är den första batchen av Cornet bryggd på Palms huvudbryggeri och hade smygpremiär redan i april.

IMG_0310.JPG
Cornet Oaked är en tripelliknande ekfatslagrad öl på 8,5% humlad med Target och Saaz. Den har fått ett relativt svalt mottagande men förhoppningsvis blir den mer levande när den flyttas till det lilla bryggeriet. Ska försöka ticka av den nästa vecka när jag åker till Belgien

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s