Brussels Beer Project

Idag är det sista chansen att vara med att påverka vilken öl som ska bli Brussels Beer Projects nästkommande öl*! I år har de två männen, Sébastien Morvan och Olivier de Brauwere, bakom detta projektet testbryggt fyra olika och moderna varianter på veteöl.

20140510-160422.jpg
För lite drygt ett år sedan när dessa fantombryggare föddes gjorde man likadant. Då fick publiken välja mellan fyra öl döpta efter de första grekiska bokstäver: Alpha, Beta, Gamma och Delta. Inte helt oväntat drog beskingen Delta det vinnande strået med 42% av de 855 rösterna.

20140510-193241.jpg
Årets fyra tävlande prototyper är som sagt olika varianter på veteöl där den första beskrivs om en ‘Berliner Brusseleir Weisse’, den andra som en ‘Hoppy Witbier’, den tredje kallar de ‘Belgian Hefeweissen’ och den sista något så udda som en ‘Imperial Wit’

20140510-194710.jpg
Precis som ‘Delta’ och dess mörka onda syster ‘Dark Sister’ så kommer vinnaren att bryggas på Anders i Halen. Dock har bryggarna intentioner att öppna ett eget bryggeri i Bryssel inom en snar framtid och faktum är att de har haft en insamling för att bygga upp kapital. För 140€ kommer de 385 personerna som nappade på betet att få tolv öl om året så länge de lever!

20140510-200546.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Över 1000 personer röstade fram prototyp nr. 3 som vinnare i årets tävling…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s