Bokslut 2013

Som brukligt är det dags att summera mitt 2013. Vilket fantastiskt ölår det har varit och för mig personligen hade jag inte kunnat ana allt som hände.

20140102-120145.jpg
Till att börja med har jag tre resor till Belgien att titta tillbaka på. Dock var alla resor jobbrelaterade och inte listningsresor vilket i sin tur har gjort att mängden nydrucken öl stannar på 147 stycken plus 38 blandlandsbelgare. Det är fortfarande ett ganska hyfsat resultat med tanke på att det börjar bli lite klurigt att hitta olistad belgisk öl även i moderlandet. Till min stora glädje har jag ett 40-tal öl i källan som väntar på att provas och dömas, så 2014 kommer att börja bra ur den synvinkeln…

20140102-122158.jpg
Skrivandet har också tagit fart även om bloggandet lugnat ner sig lite. I våras var det galet och jag publicerade inlägg nästan varje dag plus att jag spökskrev på tre andra bloggar. I höst har det varit bättre med inlägg varannan dag ungefär och så kommer det att fortsätta. Emellertid resulterade mitt skrivande i att jag fick chansen att publicera artiklar i det nya ölmagasinet c/o Hops. Fyra stycken har det blivit än så länge och min förhoppning är att det blir fler. Hur som helst har det varit fabulöst roligt, inspirerande och mycket lärorikt (Tack Annika!)

20140102-123202.jpg
Vidare hade jag turen att bli adresserad av ett par män som hade en idé som bestod i att genom distansförsäljning kunna ebjuda sina medlemmar ett komplement till Systembolaget. Jag blev tillfrågad om jag ville bli deras ölexpert och välja innehållet i lådorna. Idén blev snabbt till verklighet och nu har Belgoklubben fått ut tre lådor till sina medlemmar, deltagit på Stockholm Beer och bokat en medlemsresa till Belgien i maj. Fler idéer och händelser utlovas under 2014.

20140102-124503.jpg
Vad det gäller mitt ‘vanliga’ jobb så har snart ‘Skrubbetorsdagarna‘ blivit en institution i Stockholms ölvärld. 2014 kommer att bjuda på fler bus och nya magiska öl. Kom gärna förbi och hälsa på!

20140102-125221.jpg
Slutligen är vi jättenöjda med årets upplaga av Södvik Säsong och ser fram emot ett ytt samarbete med Eskilstuna Ölkultur. Tanken är att Gustaf och jag ska producera fler öl under kommande år men det gäller att hitta tiden. Det finns nämligen ingen brist på jobb under våren men det känns mestadels roligt…

Tack för 2013 och uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s