Omnipollo Astral

Imorgon och på tisdag kommer några utvalda krogar att få en möjlighet av Henok och Karl från Omnipollo. Projektet har fått namnet Omnipollo Astral och målet är att erbjuda en purfärsk IPA.

20131124-175018.jpg
Tanken är att Omnipollo tillsammans med Proef i Lochristi letar reda på den färskaste humlen man kan få tag i och brygga en öl som från ax till gäst max tar en månad. Endast 24 fat kommer att släppas varje gång och de krogar som anmäler sig till projektet förbinder sig att koppla på fatet så snart det når dem och om man inte lyckas sälja fatet på en månad kan man blir exkluderad.

20131124-175554.jpg
Under 2014 kommer det att släppas Astralfat under tre tillfällen där det första planeras dyka upp i februari/mars och där temat är Europa. Till denna öl har de valt att använda den tyska humletypen Merkur som normalt sett används som bitterhumle men när den används i arom- och smakgivorna tydligen ger ananasdofter och smaker. Nästkommande släpp är i maj/juni och har amerikanskt västkusttema Det sista släppet är i september/oktober och berör Nya Zeeland & Australien.

20131124-181012.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

4 tankar på “Omnipollo Astral

  1. Utgår ifrån att du (jobbet) hänger på, eller…? Som ölnörd jagar man ju ständigt nya upplevelser oavsett om de är verkliga eller inte…

  2. Pingback: Provsmakat: Veckans färskaste IPA (update*)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s