Easy listening

Många tror att Jacques Brel är den enda musikaliska förmågan från Belgien. Så är det naturligtvis inte! Ni som följer mig har redan fått stifta bekantskap med Adolphe Sax som uppfann saxofonen och alla som är i min ålder hade självklart väggarna fulla med Sandra Kim-posters från Okej!*

20130405-164904.jpg
Listan kan göras lång med grupper och musiker som kommer från Belgien eller vad sägs om Vaya con Dios, Front 242, Tecnotronic och Paradisio. Vidare har vi Enthroned, Neon Judgement och dEUS. Ni ser, idel stora namn. En av toppakterna på Hultsfred förra året var den belgiska duon 2 Many Dj:s. Sen har vi chansonsmusikerna i Cré Tonnerre som är mest kända…

20130405-170636.jpg
…för att de bryggt en öl med rom i hos Silly. En belgisk variant av FrEQuency
På den belgiska ölhimlen lyser det annars en särdeles stark stjärna nu i form av bryggarna Musketeers** ölserie Troubadour. Med en dIPA som heter Magma och en modern, torr och mörk öl som heter Obscura plus lite exklusivare 75:or så är siktet mot inställt mot USA och den publik som gillar jänkaröl!

20130405-175119.jpg
‘Öl är musik’ skanderar bryggeriet Broeder Jacob. Efter 25 år i ett kafferosteri tröttnade Johan Claes och med skrönan om broder Jakob i ryggen via en pub (In de Ster) började han brygga öl. Öl och musik hör ihop, menar Claes. ”I drink to that!”
Claes kaffekarriär går igen i en superb öl med just kaffe i…

20130405-211721.jpg
Att dricka öl och spisa jazz är inget nytt under solen och Duvel Tripel Hop är ett bevis på det men även Jazz Bier från Caulier som brygger både trum, sax och swingöl! Alla är hyllningsöl till Toots Thielemans

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Sandra Kim vann schlagerfestivalen 1986 endast 13 år gammal med bidraget ‘J’aime la Vie’

**Musketeers brygger på Proef

***Broeder Jacob brygger på du Bocq

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s