Belgian Beer Day 2013

Idag är det en dag som kallas Belgian Beer Day. Konstigt för den dagen har jag konstant!
Men jag saluterar initiativet. Det är organiserat av Captain Beerheart Foundation och har mer än 6000 medlemmar i 92 olika länder.

20130406-214946.jpg
Det är första gången denna transkontinentala skål genomförs och jag ska erkänna att den hade gått mig förbi om inte ‘Alf tycker om öl’ väckt mitt intresse! Tack, Roger.
Jag ska också erkänna att jag inte anmält mig än. Det beror på att jag, som är Sveriges motsvarighet till det de står för, borde självklart ha gjort ett event av det hela men det får bli nästa år! Då gör vi något stort av den här dagen, är ni med?

20130406-215402.jpg
Om ni går in och anmäler er kommer ni få ett intyg som ovanstående bild. Referera gärna till kommande event på Pressklubben (6:e? april 2014) för där kommer det hända saker!
Jag tänker en unik öl designad och bryggd för tillfället. Speciell mat och andra ölrelaterade saker. Nåväl, det får bli nästa år. Ikväll tar vi våra ölglas, vad det än må innehålla*, och skålar för belgisk öl och dess framtid! Skål…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

20130406-220423.jpg
*Jag dricker Chimay Cinq Cents 2009….

3 tankar på “Belgian Beer Day 2013

  1. Det har varit förvånansvärt minimal ölrelaterad belgisk aktivitet på facebook och de bloggar (som jag följer) idag. Jag hade tänkt mig ett besök på PK på eftermiddagen idag, men de öppnar inte så tidigt som jag trodde (var där 15.15). Fick bli lite hemma istället!

  2. The date is set by the maiden voyage of the Belgenland 2 the biggest cruise shiop of his time in 1923 .and has to do with the migration to the NEw world The amount of UNIQUE followers i have on twitter is 9300 In 106 countries . Yesterday there were activities in more than 100 venues worlwide in Countries as New zealand, china INDIA , canada The usa Holland ? … so yes it was the first year. Th and there will be changes for the better in the future , for any questions on it feel free to contact me in english, german , dutch,spanish or french please , my skandinavian isnt up to date.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s