Karl Bertil Jonsson

Nu är det inte många timmar kvar till paketöppning, överdådigt svullande och Tage Danielssons fantastiska julhistoria om Karl Bertil Jonsson.

20121222-132959.jpg
Kopplingen till belgisk öl undrar ni? Det finns många, många! Robin Hood-temat i sagan är klockrent, titta här.
Man skulle kunna referera till glöggöl och hänvisa till Tyko Jonssons drickande av just glögg. Något mer långsökta kopplingar kunde exempelvis vara tunnbindaren Ernst Haraldssons leksakstrumpet och ‘Saxo Blonde’ från Caracole eller Harald Ljungströms sex japanska servettringar av päronträ och antingen ‘St Bernardus Tokyo’ eller ‘Floris Poire’. Men icke…

20121222-134124.jpg
…för jag har valt att utgå från byrådirektör H K Bergdahls ”Det var förbannelse mig det finaste jag hört sen jag konfirmerades. Vill du ha ett fikon?”
Det är nämligen så att Blaugies brygger en veteöl med fikon i. Ofta lite funky men inte sällan grymt god och törstsläckande. Detta är en hyllningsöl till pastorn John Darby som förespråkade en liknande dryck till sina följare. Se till och testa när ni springer på den, Blaugiesöl växer inte på träd…

20121222-140741.jpg
Förutom fikon brukar man äta dadlar såhär års. Johan Brandt har bryggt en dubbel med dadlar i. Stark, söt och härlig men också lite funky emellanåt. När Johan flyttade för ett par år sedan lovade han både sig själv och andra att sluta slänga konstiga saker* i det nya bryggverket men det gick bara några månader innan dadlarna kom fram igen! Han fick en stororder som han inte kunde tacka nej till och så var det igång igen…
…dock inte i samma omfattning. Tack och lov!

Tack för uppmärksamheten/
Glöggfryntlige Jens Skrubbe

*förutom dadlar så har Johan bryggt med senapsfrön, slånbär, russin, pumpa, blommor, koriander, ingefära, honung och körsbär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s