Två gånger syrligt!

När Systembolaget öppnade idag stod det två nya belgiska lambicer och väntade på hyllorna. Kul sorter och kul representation.

Det har visat sig att Sverige har en ny importör för det relativt nya men ständigt ökande lambicbryggeriet Lambiek Fabriek och nu har de lyckats få in två av dessa ’nykomlingars’ produkter på hyllan. Väl gjort!

Den första är bryggeriets druvlambic Muscar-Elle där lambicen fått macerera med musquatdruvor.

Produkt nummer två är bryggeriets ekologiska Geuze som fått namnet Natur-Elle. Båda produkterna är synnerligen väl värda en plats på Systembolagets hyllor och jag hoppas för bryggeriets skull att de får stanna!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

2 tankar på “Två gånger syrligt!

 1. Hej! Vilken underbar blogg du har!!
  Jag håller på att beställa några belgiska öl från systembolaget, eller jag håller på med en lista i varje fall. Både jag och min pojkvän älskar öl och speciellt belgisk öl, syrlig öl och icke syrlig. Just nu har jag kört fast lite då jag letar efter en trevlig överraskning till min pojkväns födelsedag i början på maj – jag hade först tänkt att köpa någon form av träställning med glas och ha en hemma-öl-provning med lite belgiska öler från systemet, eller Kwak-glaset med Kwak såklart.. men det är svårt att få tag på något sådant i Sverige nu & många hemsidor från andra länder kan inte garantera leverans hit nu..

  Nu funderar jag på att bara köpa hem antingen några utvalda belgiska öler eller något/båda mixpacken som systemet säljer, d.v.s. ”Den halve maan- mixpack” resp. ”St bernardus Mixpack”.

  Jag är en student så min plånbok tillåter inte allt det jag önskar men jag försöker helt enkelt att hitta det bästa jag kan till ett OK pris! Om du har något tips så får du gärna ge mig! Vet du något om de sorterna som finns i dessa mixpack jag nämnde t ex? 🙂

  Nedan har jag en lista på det jag har i varukorgen just nu, förutom mixpacken. Jag vill helst kanske inte köpa allt detta, utan snarare liksom satsa på några! Vi har varit i Brugge och druckit många av de ”klassiska” och vi har båda bott i London i flera år & jobbat inom bar så vi har testat en hel del och dessutom besökte vi ofta Belgo på våra lediga kvällar..

  Även om jag har lite minnen från vad jag gillar så önskar jag gärna ändå få lite input om du känner dig manad! Ursäkta för alldeles för LÅNGT, säkert luddigt formulerat! Men jag blev glad över att upptäcka denna blogg och tänkte att du möjligen kunde hjälpa mig lite med mina något begränsade öl-val. STORT tack om du orkat läsa såhär långt!

  Min systembolagetlista hittills (utöver mixpacken som jag nämnde..) :

  Oude Kriek Boon

  Vedett
  Wit

  Kwak

  Tripel Karmeliet

  St Feuillien Triple

  Koekedam
  Saisonstijl

  Duvel Tripel Hop
  Cashmere

  Duvel

  Westmalle
  Tripel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s