En ny Geuze har sett dagens ljus!

Intresset för spontanjäst öl växer så att det knakar. Detta gör att fler aktörer ger sig in i leken och under de senaste åren har Belgien fått fler och fler lambicbryggare samt lambicblandare. En av dessa är Bart Devillé med familj som tog öppnade en bar i Buizingen 2007 men som redan 2008 utvecklade sig till en bryggpub.

Etablissemanget går under namnet Den Herberg och till en början bryggde de mestadels ‘säkra kort’ men för fyra år sedan var det dags för något nytt. Eftersom familjen Devillé alltid haft en fäbless för lambicer, bryggpuben ligger mitt i Payottenland samt att de har en stort utbud av dessa syrliga brygder i baren beslutade de för att försöka sig på att producera egen lambic.

Resultatet blev så bra och tillfredsställande att de 2018 släppte sin lambic på Bag-in-Box. Först dök en 18 månadersvariant upp och sedermera en 2-årig version. Mottagandet var överväldigande och många ‘surskallar’ (inklusive undertecknad) fann dessa syrligheter bättre än förväntat.

Det ena ledde till det andra och den 15:e augusti i år lanserade Den Herberg sin första Geuze. Detta syrliga mästerverk heter Oude Geuze Devillé och har fått översvallande god kritik. Jag ser verkligen fram emot att sätta tänderna i denna nykomling.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s