Cantillon drabbas åter igen av lycksökare!

Det är med ömsom sorg och ömsom ilska jag noterar att det ånyo är någon sorglig själ som försöker sko sig på Cantillons unika produkter. Man förstår att event som Zwanze föds i ett försök att värja sig mot absurda andra- och tredjehandsvärden på vissa sällsynta brygder. Sist det begav sig gav bryggaren Jean Van Roy svar på tal men denna gång har jag inte sett någon reaktion men den kanske kommer…

   
Denna gång är det Cantillon Reine des Prés som har fått en ölvärldsparasit att föröka håva in storkovan. Just denna älgörtslambic återfanns i den åtråvärda lådan vilken man kunde boka upp och hämta på föregående helgs nya ölfestival BXL Beer Fest. Lådan fanns bara i begränsad upplaga, brygderna i den kunde inte drickas på festivalen och festivalarrangörerna inte skeppade den någonstans utan att man var tvungen att hämta den själv kunde man ana att något sådant här kunde hända. 

 
Med 14 timmar kvar av budgivningen var denna enda flaska uppe i sanslösa 910$ eller 7235:77 svenska kronor. Om man betänker att hela lådan innehållande sex olika unika öl kostade knappt 800:- är detta helt groteskt mycket pengar och jag är rädd att när Jean får se eller höra det här att han kommer att betacka sig sådana här specialare hädan efter.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

2 tankar på “Cantillon drabbas åter igen av lycksökare!

  1. 1983 gav det stockholmska punkbandet Kessler Jugend G.m.b.H. ut singeln ”Shoot’zem” i en mycket liten upplaga, som till stor del såldes på deras konserter. Idag går den i samlarkretsar loss på ungefär 10 000 kr. Borde bandets medlemmar vara arga att någon skor sig på dem?

    • Det kommer alltid att finnas de som tjänar pengar på andras konst men det är en avsevärd skillnad att sälja något som har funnits i 34 år än något som existerat i knappt 5 dagar tycker jag. Sedan kan man vända på det och ifrågasätta hur någon kan vara villig att punga ut med så mycket pengar när den personen säkerligen vet vad inköpspriset var.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s