En tragikomisk historia…

I ett forum jag är medlem i florerar just nu en diskussion om en unik flaska från det fenomenala bryggeriet Cantillon. Ämnena rör dess äkthet, vad den egentligen innehåller och framförallt det hutlösa pris den verkar inbringa.

  
Denna brygd har det spektakulära namnet Gueuze Cantillon de 2003 : Cuvée de l’Archange St Michel, ÉDITION LIMITÉE – N°8 och återfinns på en av världens otaliga auktionssidor. I detta nu ligger budet på 2201 euro vilket är galet. Dock har en viss Peter Rofiteur det ledande budet så man bör ana oråd men det näst högsta budet på 2200 euro verkar tillhöra en seriös budgivare.

  

Sådana här tokigheter ger åtminstone mig en större förståelse för Cantillons val att inte sälja till exempel Zwanze på flaska utanför bryggeriets dörrar. Hela idén med just den produkten är det galna andra- och tredjehandsvärdet på vissa öl. 

Oavsett hur auktionen slutar har den här stolliga historien en rolig tvist i och med att Jean Van Roy från Cantillon förklarade i ett inlägg tidigare idag vad det är för brygd och trots galenskapen i allt detta replikerar han på ett fyndigt, smart och väldigt vitsigt sätt. Så här säger han:

 Message to the generous people ready to pay crazy price for this bottle.

In the ’90s to early 2000, Cantillon has sold classic Gueuze bottles without labels to association or academic fraternity.

The bottle was labeled by members of the association with a label to celebrate anniversary, event etc…

Thus, this bottle is NOT a SUPER RARE Gueuze! 

It’s a common 2003 Cantillon Gueuze labeled with a…handmade label…

If you are still ready to buy it, Santeï!!! 

We have a thousand bottles of 2003 left in the brewery. 

If you are still ready to pay several thousands euros for it, I agree to sell them and donate the money to charity and I’m even ready to make my own handmade label…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

3 tankar på “En tragikomisk historia…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s