Nu kommer hösten…

…och imorgon kör jag min första officiella arbetsdag efter semestern. Dock har jag hunnit med att tjuvjobba lite och framför allt har jag börjat beställa lite öl som jag kommer att serverera på jobbet under den kommande årstiden. Även om det bara är en bråkdel av vad som komma skall ser det redan väldigt lovande ut!

  Till exempel verkar det som jag kommer över de två ölen jag skrev om nyligen samt en massa annat smått och gott från det fascinerande och alltid experimentlystna Alvinne. Jag tror till och med att jag kopplar något från dem redan denna termins första Skrubbetorsdag

 
Redan nästa torsdag, den 24:e augusti, står det klart att jag kommer att köra urpremiär för årets variant av Södvik Säsong som även i år är ekologisk och som för övrigt keggades idag. Som vanligt är det lite pirrigt men framför allt sjukt spännande att se hur den smakar i år. 

 Det vankas även en ny batch av ytterligare en öl som jag delvis ligger bakom. Tidigt under hösten och kanske redan tills nästa torsdag kommer jag glädjande nog kunna koppla Gröndals Grisette igen och även den har gått och blivit ekologisk. Fantastiskt!

   

Jag har även fått möjlighet att köpa något fat av den krikonspäckade Quetsche Tilquin Draft Version som även den kommer att kopplas redan i augusti plus att jag har fat från Rodenbach på ingång vilket borde glädja alla älskare av de syrliga brygderna.

  

Äntligen kommer vi även få in det unga bryggeriet Siphon och deras eleganta ölportfölj. Trots att de bara har varit igång lite drygt ett år känns det som om de har hittat rätt och skaffat sig en plats i Belgiens väl tilltagna öldjungel.

  

Slutligen förväntar jag mig även nyheter från Het Nest, White Pony, De la Senne och mot slutet av hösten eller i början av vintern har jag fått löfte om att Duvel Barrel Aged kommer. Jag är tämligen säker på att det kommer dyka in än mer saker under resans gång men nu har ni åtminstone fått en försmak av vad som komma skall…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe
  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s