Två nyheter som lockar!

En av mästarna när det kommer till syrlig öl har under de närmaste dagarna släppt två produkter som kittlar min ticknerv. Det är det innovativa och uppfinningsrika Alvinne som åter igen bryter för dem ny mark.

Den första av dessa nyheter är en blandprodukt de gjort med det oerhört kompetenta bryggeriet Hair of the Dog som är beläget i Portland. Eftersom båda bryggerierna har öl döpta efter Fred/Freddy beslöt de sig för att mixa dessa två. Resultatet blev Fred meets Freddy och jag är väldigt nyfiken hur den amerikanska Barley Winen gifter sig med den belgiska Oud Bruinen.

Brygd nummer två är möjligen än mer intressant! I detta fall har Alvinne försökt sig på att blanda en Gueuzeliknande produkt. Alvinne har lagrat två ‘lambicer’ bestående av 40% vete i tre år respektive 22 månader. Dessa har sedermera blandats och dettaa syrliga experiment har fått namnet Morpheus Vintage Sour Blend. Jag hoppas verkligen att jag kommer över åtminstone någon av dessa skönheter.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s