Siphon

Idag öppnar ett nytt bryggeri officiellt i Damme beläget i västra Belgien och mina förväntningar är högt ställda. Bryggeriet har fått namnet Siphon efter en restaurang som ligger i samma hus. Restaurangen är inne på sin fjärde generation och en av de tre bryggerigrundarna är från familjen och heter Jan Callewaert.

  
De övriga två är huvudbryggaren Franklin Verdonck och ölbloggaren/ölpoddaren/öljournalisten/bryggaren Breandán Kearney. Det är också tack vare den sistnämnda personen som jag är väldigt nyfiken på vad de åstadkommit.

  
Än så länge har bryggeriet fått ur sig tre brygder och alla har sin egen historia som ni kan läsa här nedan.  Produkterna är väl valda ölstilar såsom saison, IPA och oysterstout med en modern touch som buteljeras endast på 75 cl samt fat. Jag ska försöka komma över dem så snart jag kan och är det intressant kommer jag lobba för att vi ska ha dem i kommande lådor.

  
   
 
Jag skulle gärna befunnit mig på bryggeriet idag men får nöja mig med en fantastisk stranddag i Cecina istället…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s