Tap Take Over á la Van Steenberge

Jag hoppas att ni inte har missat att det är urpremiär på årets upplaga av Södvik Säsong på Pressklubben imorgon med mig bakom kranen. 

  
Det känns fantastiskt roligt och jag är övertygad om att det kommer att bli en hejdundrande tillställning. Emellertid vill jag redan nu passa på att flagga för ett event vi kommer att köra nästa torsdag, dvs den 27/8, som innebär en omfattande Tap Take Over av Van Steenberge.

  
Vi har kommit över hela 10 olika fat från detta bryggeri som ligger i Ertevelde utanför Gent. Själklart kommer vi att köra deras flaggskeppsöl Gulden Draak och Piraat men även dessa öls systrar Gulden Draak 9000 och Piraat Triple Hop. Lägg därtill att vi kommer att servera den magiska vetölen Celis White, som många kallar Hoegaarden orginal, och de två klosterölen St Stefanus Blonde och Bornem Tripel. Som grädde på moset kan vi glädjande nog meddela att vi som första krog i Sverige får möjlighet att servera återkomsten av Oud Bruinen Bios Vlaamse Bourgogne. Eftersom den tar lite för mycket tid att tillverka la bryggeriet ner den under sju-åtta år men har nu kommit på bättre tankar och återupplivar den friska syrling.

 Sist men inte minst har vi även kommit över två andra krogars specialbryggda öl vilket är mycket hederssamt. För det första är det Principale som bryggeriet kallar Triple Blond och den bryggs för det charmiga Pakhuis i Gent. För det andra har vi som en av de första krogarna i Europa kommit över Over the Edge Ipa som är krogen Sharpe Edge från Pittsburgs husöl. En kraftig besking humlad med väldigt mycket Hallertau och Aurora men som mjukas upp av den magiska belgiska jästen.

  
Lägg därtill att vi kommer att fylla kylarna med allt övrigt vi kan komma över från detta ambitiösa bryggeri och att vi kommer att servera den mäktiga Gulden Draak Brewmasters Edition på glas. Jag hoppas vi ses då och jag hoppas vi ses imorgon!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

1 tanke på “Tap Take Over á la Van Steenberge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s