Sista bryggdagen…

…för säsongen 2014-2015 råkade visst inträffa förra veckan låter Jean van Roy på Cantillon meddela idag.

  

Anledningen är att det är för varmt i Belgien för att brygga lambic. Denna säsongen har Cantillon hunnit sätta 44 brygder vilket är 12 fler än förra året, mycket tack vare den nya lagringsfaciliten på 58 Rue Sergent de Bruyne.

 

Jag måste erkänna att bryggeriet inte verkar överdrivet ledsna över att det inte blev någon bryggning idag med tanke på bilden. Emellertid låter Jean meddela att denna säsongen har varit lite speciell för honom eftersom det är den 26:e i ordningen. Varför speciell?

 

 Jo, det är så att Cantillon använder sig av alfabetet för att identifiera varje bryggsäsong och när Jean började 1989-1990 var det på bokstaven S. Säsongen som tog slut förra veckan var bokstaven R och när han mäskar in i November är han tillbaka på sin startbokstav. Hinner han runda ännu ett alfabet? 

Oavsett ska Jean och hela Cantillon ha en eloge för allt gott de gör!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s