Ett par nya belgare på hyllan…

Imorgon släpps ytterligare en fantastisk lambic på vårt kära Systembolag. Jag kommer tyvärr inte ha möjlighet att handla några eftersom jag befinner mig på annan plats……men ni kanske kan spara några till mig? Ölen jag refererar till är den utsökta och syrliga gueuzen Hanssens Oude Gueuze. Makarna Sidy Hanssen och John Matthys har lärt sig blandningsgåvan från Sidys far och tagit den ytterligare ett steg. Ett starkt rekommenderat köp och vi ska vara glada att komma över en sådan här raritet som sällan lämnar Dworps stadsgränser…I måndags släpptes en blandlandsbelgare från Mikkeller och den är här för att stanna eftersom den kom in i det fasta sortimentet. Mikkeller Peter, Pale and Mary är en välhumlad men för den delen balanserad amber bryggd på Proef i Lochristi. En trevlig detalj är att den även är glutenfri…Nu ska jag in och riva av en Skrubbetorsdag på jobbet med fyra nyheter som aldrig eller ytterst sällan vistats på svensk mark. Om ni har vägarna förbi så väntar vi även besök från bryggeriet Palm ikväll…Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s