Craig Allan

Hur landsdefinierar man eller en öl som produceras av en skotsk bryggare som under lärotiden jobbade i England, numer bosatt och verksam i Frankrike men som brygger i Belgien? Ett multieuropeiskt potpurri utan dess like. Emellertid förtar det inte hans produkter och i min värld räknas de till Blandlandsbelgare och helt legitima att ‘ticka‘.

Processed with Moldiv
Craig Allan är född och utbildad i Edinburgh men som via några brittiska bryggerier slog sig ner på landet norr om Paris. Kärleken och attraktionen för god smak lockade honom till Frankrike och även om intentionen är att dra igång sitt egna lilla bryggeri bryggs hans tre olika produkter fortfarande på Proef i Lochristi. En av dem, den tyskinspirerade mörka veteölen Cuvée d’Oscar, dök upp som tillfällig produkt på Systembolaget i november förra året men samtliga finns i beställningssortimentet.

Processed with Moldiv
De två andra ölen är dels det självbetitlade bryggeriets första produkt, Agent Provocateur, som är en ultramodern Bière de Garde kryddad med amerikansk humle (Amarillo och Cascade) och dels den senaste ölen i portföljen, Psychedelia. Den sistnämnda är en torrhumlad modern törstsläckande Blond innehållande Tomahawk, Simcoe och Moutecha. Det är kanske dags att de får plats bland mina andra öl på jobbet, eller vad tycker ni?

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

1 tanke på “Craig Allan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s