En liten detalj…

…som i sak är ganska stor var att jag glömde nämna ytterligare en öl som släpps idag på Systembolaget. Årets utgåva av St Bernardus Abt på magnumbutelj gör entre om tio minuter.

IMG_1436
Årets flaska, dvs 2014 edition, pryds av konstverket Abt 12 och det föreställer ett stort rött St Bernhardshundshuvud signerat konstnären Silvain. Det är blott tredje året vi ser dessa limiterade magnumflaskor fyllda med det mörka guldet från Watou. Även föregående års flaskor har prytts av konstverk från erkända och belgiska konstnärer.

Processed with Moldiv
2012 fick Rik Vermeersch möjlighet att dekorera flaskan och han döpte verket kort och gott De Abt. Riks konst har tidigare använts som etikett till sin kusins öl Femme Fatale. Året efter var det dags för Giampaolo Amoruso som återskapade en av sina karaktäristiska keramiska kreationer tvådimensionellt på flaskan. Verket gavs namnet Bernard e Mauro. Öl är kultur på mer än ett plan i det här fallet…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s