Da CAPo

Igår lanserade Struise en ny öl på marknaden. Ölen har fått namnet CapSoul och är bryggd till ölbutiken La Capsule i Lille som firar tioårsjubileum.

2015/01/img_1311.jpg
CapSoul är en variant av Pannepot som är lagrad på dessertvinsfat. Struise har även släppt en variant på Cuvée Delphine som är lagrad på Caol Ila-fat och heter Struise Coala. Hoppas verkligen jag får chansen att testa dessa produkter. På tal om nyheter så har Tomas Danko på CAP tillbringat veckan på Struise.

2015/01/img_1310.jpg
Där har det bryggts en svensk/belgisk samarbetsöl som än så länge inte har något namn men som enligt Tomas är en supersaison med havre i. Ölen klockar in på 8,5% och är humlad med Columbus, Centennial och för att citera Tomas ”störda mängder Bramling Cross”.

2015/01/img_1309.jpg
Eftersom jag känner både Tomas och Urbain kan jag erkänna att mina förväntningar är mer än mycket höga. Dock blir jag sällan besviken varken på Struise eller CAP och när de två drabbar samman så tror jag inte att jag behöver vara orolig. Otroligt kul initiativ är det hur som helst och jag ser gärna fler samarbeten mellan belgiska och svenska bryggerier i framtiden.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s