Ben Vinkens öl…

Ben Vinken är för Belgiens motsvarighet till Jan Erik ‘Janko’ Svensson. En ultraikon med många ölsträngar på sin lyra. Nu får vi lägga till ytterligare en…

IMG_0660.JPG
För att beskriva Ben Vinkens storhet kan nämnas att han jobbat med öl i över 30 år. Han började sin karriär på det nu nedlagda bryggeriet Lamot och via ytterligare några bryggerier började han så småningom att skriva om öl 1992. Det har blivit både böcker, artiklar och magasin. Ben är utbildad ölsommelier och under namnet De Biersommelier producerades 27 avsnitt för belgisk TV där han åker runt bland belgiska bryggerier, dricker öl, kombinerar öl och mat samt berättar skrönor.

IMG_0661.JPG
Den sista strängen är att han numer även släppt fyra öl som bär hans namn. Ölen är bryggda på Anders och det är en stark blond, en stark brune, en IPA och en gyllene tripel. Alla bär självklart namnet Ben och de säljs på mataffären Delhaize. Ser fram emot att få sätta tänderna i dem.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s