Astral #2

Saker och ting går ibland fortare än man kan hoppas på. Omnipollos Astralprojekt är ett exempel på detta. Nu är redan del två på gång. Anledningen är att Proef fick en tidigare leverans än väntat med den senaste skörden av amerikansk västkusthumle.

20140313-073137.jpg
Av de 8 sorter som kom in kunde Dirk, Henok och Karl enbart med sensoriskt test bestämma sig för två namnkunniga sorter. ‘Astral Fresh Keg IPA # 2’ kommer att humlas med purfärsk Amarillo och Simcoe. Tillvägagångssättet skiljer sig något från första Astralen som innehöll Merkur när man gjorde laboratoriska stresstest där man bland annat tog reda på hur mycket oljor humlen innehöll.

20140313-073343.jpg
Astral #2 kommer att landa på 8% och ha en IBU på 85. Amarillon bidrar med gräddig aprikos och persika som i sin tur gifter sig perfekt med den friska grapefrukten från Simcoe. Trots att detta är en väl beprövad kombination i ett flertal öl kommer humlens färskhet att ge en ny upplevelse.
Nu återstår ungefär tre veckors väntan till det är dags. Vi väntar med spänning…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s