Ett litet ljus i det totala mörkret…

Nu har Systembolaget släppt sin försäljningsrapport för 2013. Det är överlag ingen rolig läsning och det som dominerar är billig industrilager. Många av dessa produkter har iofs tappat gentemot 2012 men ändå…

20140127-201429.jpg
Nå, vad är den lilla strimman ljus i allt detta? Jo, tro det eller ej men två av de hundra mest säljande produkterna är belgiska! Förvisso och inte helt överraskande är det två avAB InBev:s produkter men jag är ändå lite nöjd.

20140127-210129.jpg
På 62:a plats finner vi Stella Artois, lagerölen som föddes 1925 som en julöl. Stellas försäljning har tom ökat med 2% gentemot föregående år och svenskarna har petat i sig hela 761081 liter. Något mer roligt är det att Leffe Blonde är inne på listan om än plats nummer 100. Ännu roligare är att den ökat med hela 9,6% till 279332 liter. Om klosteralen Leffe kan hamna på listan så varför inte Maredsous 6? Eller Duvel för den delen. Om ölhysterin fortsätter så kan man alltid hoppas…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s