Pimpade fatöl…

Jag har sett bilder från barer och krogar, mestadels i USA, där man inte nästan inte ser förbi ‘väggen’ av olika fatölskreationer. Alltifrån tapphandtag, tappskyltar till hela anläggningar. Galet, opraktiskt men kul.

20130822-091932.jpg
Ni kanske har sett tappanordningen för Kwak som består av ett gigantiskt Kwakglas eller Omnipollo Leons tappskylt föreställande ett överdimensionerat nyckelhål. Dock är det mest vanligt förekommande tapp handtag av diverse slag. Långa, höga, feta och grova manicker i alla färger och former.

20130822-093705.jpg
I våras blev jag varse om Van Steenberges senaste tappölsinstallationer. De har tagit ytterligare ett steg. Till deras tripel Piraat konstruerade de en tappställning föreställande just en pirat och för att hälla öl drar man i papegojan på dennes axel. Overkill? Det blir värre…

20130822-094501.jpg
Till bryggeriets kraftiga belgiska barley wine, Gulden Draak, byggde man ovanstående torn. Här drar man i drakens svans för att tappa öl och som ni ser lyser de röda ögonen. Inte nog med det, var 500:e öl sprutar draken rök ur munnen! Slå det om ni kan…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s