Boelens 20 år!

Igår fyllde bryggeriet Boelens 20 år, åtminstone i nuvarande konstellation. Anorna och historien börjar redan 1908 men efter två världskrig fanns det inte mycket kvar…

20130821-215337.jpg
Från att ha varit stolta bryggare hade familjen Boelens blivit öldistributörer och sockerbagare. Ödet ville dock annorlunda och en semester i Tyskland 1993 ändrade allting. När familjens överhuvud Kris kom hem åkte kakrecepten ut och bageriet gjordes med några handgrepp om till bryggeri. Kris uröl, den honungssötade ‘Bieken’ hade premiär samma år.

20130821-220333.jpg
Under de tjugo år som bryggeriet varit verksamt har som brukligt öl kommit och gått. Det har experimenterats fram och tillbaka för att nu ha landat i fem produkter. En av produkterna som hängt i är Waase Wolf. Bryggeriet ligger i ett område mellan floden Schelde och nederländska gränsen i Östflandern som kallas Waasland*.

20130821-221234.jpg
När tidningarna har nyhetstorka tenderar folk att se en mäktig varg bland dimmorna och det är denna som har fått ge namn åt ölen. För tre år sedan investerades det i ett nytt bryggverk och då fick ytterligare en trotjänare (Pa Gijs) ändra namn till Dubbel Klok för att fira uppköpet. Så kan det gå. Grattis till 20 år och lycka till i framtiden!

20130821-221811.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s