Bon anniversaire, Daniel!

20130327-165358.jpg
Vad är detta för hus insvept i Hopperskt ljus?
Jo, det är Millevertus relativt nybyggda bryggeri. Idag fyller bryggaren Daniel Lessire år och det vill Skrubbe givetvis uppmärksamma. Daniel drog tillsammans med sin fru Jocelyne Duchesne igång Millevertus i juni 2004. Under devisen ‘hjärta och anledning’ producerades otaliga öl och ännu fler etiketter. Allt var verkligen inte bra och en del var skadat eller infekterat men en ständigt leende Daniel och tokiga, funky öl som är mäkta svårt att få tag i höll intresset och buzzet igång.

20130327-171029.jpg
Efter juli 2011 då man flyttade in i den nya anläggningen upplever jag att ölen blivit renare och tydligare. De är inte riktigt där än, men linjen känns rakare och framtiden ljusare. Dock har Daniel svårt att hålla fingrarna borta från kryddburkarna så om man har tur (?) så kan man få uppleva öl med peppar, chili, plommon och saffran. Millevertus brygger även en av få belgiska rököl.

20130327-171520.jpg
Daniel får som alla bryggare här nere i ‘klacken på Belgien’ lov att brygga med den mytomspunna Orvaljästen. En ynnest som många bryggare skulle gå över lik för att få göra men Daniel bara ler och brygger på, provar, gör om och gör rätt. Daniel brygger öl i samma skola som Vapeur och Fantôme men inte i samma klass. Tyvärr har aldrig deras öl hittat till Sverige men stöter du på dem kan det vara läge att testa. Det kommer inte vara det bästa du har druckit men det kommer inte vara tråkigt eller mainstream, det kan jag garantera!
Bon anniversaire, Daniel! Fortsätt förvåna oss…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s