Belgoträff i Uppsala, del 2

Då var det över för i år. Vilket kalas! Över 500 besökare och över 60 olika hembrygder av riktigt hög kvalitet. Suveränt. Vilken uppfinningsrikedom och vilket hantverk.

20130210-111708.jpg
Som domare får man dock bara en liten glimt av detta och först mot slutet. Innan dess sitter man instängd i ett avsides rum under fyra timmar och provar igenom alla öl! Vi var åtta domare delat på tre grupper. Min grupp hade saisoner, bière de garde, lambicer och specialare på vår lott. Ölen höll oerhört hög standard och ett par var världsklass. När vi hade gått igenom all öl, bedömt och betygsatt dem var det sex stycken öl som skickades till final.

20130210-130144.jpg
Under finaldömningen fick alla åtta domare dricka alla sex finalöl. Det blev llivliga diskussioner, ytterligare smakprovningar, ivrigt räknande och rangordnande innan vi enades om tre medaljöl. Bronset gick till en mjuk saison, silvret till en fruktig kriek och guldet till en kraftig tripel.
Besökarna fick också rösta i ‘folkets val’ och där fördelades medaljerna på ett helt annat sätt. På plats nummer tre kom en belgoinfluerad starkporter, tvåa blev en mörk och stark Gulden Draak-klon och vinnare var en mäktig Bourgognefatslagrad Stille Nachtkopia.

20130210-132014.jpg
I ärlighetens namn var detta också min favorit! Som sagt hann vi domare ut en kortis och fick spana in eventet samt dricka de öl man missade under dömningen. Självklart sprang jag fram och testade mitt livs första Peeterman. Intressant!
Jag kan med största sannolikhet lova att jag återkommer nästa år.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s