Belgoträff i Uppsala, del 1

Lördag med Belgoträff står på dagens agenda. Sämre kunde man ha det. Till råga på allt har man fått äran att döma. Ett hedersamt uppdrag men även lärorikt och förväntansfullt.

20130209-103404.jpg
Ett par fjärilar har dykt upp också, måste jag erkänna, men det är inte så konstigt när man ska sitta tillsammans med ärrade ölkännare och ölkonnässörer i världsklass. En ocean av erfarenheter och kunskap kring öl. Skrubbe ska frottera sig med författare, ölexperter och bryggare.
Vad sägs om den här prominenta uppställningen:
Janko, Patrik Holmqvist, Jan Tejbrant, Karl Axel Lindbergh, Mika Noodapera och ett par till som jag inte kan utläsa.

20130209-103802.jpg
Det ska erkännas att jag har gjort det här några gånger förut men jag är outbildad öldomare och det är alltid med skräckblandad förtjusning jag dissekerar öl. Å ena sidan ska man i form av belgokunnig sitta där och dofta-smaka-leta-hitta och i viss mån tycka men å andra sidan ska man hålla sig till facit som är SHBF:s öldefinitioner. En slags frihet under ansvar. Man har begränsad konstnärlig frihet men jag spelar lite på att jag är autodidakt och låter känslorna styra. En hårfin balansgång…

20130209-104141.jpg
Nåväl, smulan är med och jag är grymt taggad. Fyrishov, nu kommer jag. Det här kommer att bli en härlig dag…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s