Duvel au fût…

Jakten på en helig graal har fått undertecknad att undra om hans tio år och nio månader på Pressklubben/Duvel Café har något som helst värde hos den stora bryggerijätten!

Hur som helst är min önskan att under de två kalasdagarna i november kunna, som första krog i Norden (Europa), servera ETT fat Duvel. Ja, ni hörde och läste rätt. Sedan oktober 2008 finns Duvel på fat officiellt.

20121027-231313.jpg
Dock har det mer eller mindre varit knutet till den amerikanska marknaden vilket enligt mig är f.e.l. Men det är inte mina pengar. På grund av det eller inte, men det har inte riktigt gått enligt planen och vägen har varit kantad med problem. Det är en av anledningarna till att bryggeriet har varit och är väldigt återhållsam med sina fat. Efter ett samtal med den svenska distributören så säger de att det är omöjligt. De har, enligt egen utsago, ”slagit huvudet blodigt mot väggen” i försök att få hit Duvel på keg utan att lyckas…

20121027-231535.jpg
Nu är det så att jag är tveksam om någon person hos återförsäljaren har varit där lika länge som jag har huserat på Vasagatan. Efter ett snabbt överslag räknade jag ut att jag hällt upp cirka 14000 Duvel från flaska och ungefär 70000 Maredsous 6 från fat. Det borde vara värt något!

20121027-231647.jpg
Märket på fathandtaget är från min vigselring…

Nu ska man vara på det klara med att fatölen är inte densamma som den vanliga Duvelen på flaska utan närmare Duvel Groen (grön). Duvel på fat är endast 6,8% och likt den gröna så har den endast gått igenom en jäsning och den är filtrerad…

20121027-232012.jpg
…men det struntar jag i! Jag vill ha! Det vore så sjukt häftigt att kunna erbjuda Duvel på fat, om än bara för två dagar, men ändå.
Jag har mejlat Duvels exportchef, som jag är flyktigt bekant med, så vi får se vart det leder…

…fortsättning följer!
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s