White Pony galopperar på!

Som sagt finns det olika sätt att tackla den nuvarande tillståndet i världen. Min italienske vän Roberto Orano och hans fantombryggarproject White Pony som för närvarande håller till på det belgiska bryggeriet Eutropius tacklar situationen med att spruta ur sig nya brygder!

Här följer ett axplock från sommarens skörd där den senaste massiva monsterpjäsen MONOLITH lanserades igår! Detta är enligt Roberto en Quintupel på gargantuanska 19.9%! Detta ekfatslagrade kraftpaket innehåller 8 olika typer av kornmalt, vete samt två typer av mörkt socker. Detta kommer bli något i hästväg (sic!) och produkten förväntas dyka upp i oktober eller november.

De övriga produkterna är heller inga duvungar utan som vanligt när det gäller White Pony så är det mycket, allt som ofta ekat samt packat med smaker. Här följer en liten snabbgenomgång:

Across the Shadows

En ‘vild’ mörk syrling som lagrats på franska Chardonnayfat tillsammans med moreller (syrliga körsbär)

Hollow Gourd

Imperial Pumpkin Ale. En pumpamacererad, råg- och vetespäckad smakbomb på 12,6%. Roberto kommer även släppa en begränsad upplaga med en Bourbonfatslagrad version.

In Dark Corners

En ytterst begränsad upplaga av den mörka syrliga grundölen till Across the Shadows som i detta fall har vilat hela 16 månader på Bordeauxfat och smaksatts med aroniabär.

Dark Matters Dimension

Denna 13,6%-iga doning är en brygga mellan en svart mäktig Barley Wine och en söt Imperial Stout. En viss del av denna kommer även få ett ekfatslagrat syskon lite senare.

Sist men inte minst har vi två av Robertos moderna klassiker som dyker upp i nya skepnader tack vare två nya typer av ekfatslagring. Först ut är en Amaronefatslagrad variant av den tunga Imperial Stouten The Crow och vidare har vi en variant av smakexplosionen Strongest Then Ever. Denna gång har denna Barley Wine fått vila på Marsalafat.

Jösses Amalia vilken höst det kan bli!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

1 tanke på “White Pony galopperar på!

  1. Och det bästa med detta är att han även startat en webshop så även vi dödliga kan njuta av dessa magiska drycker 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s