En sextett dyker upp!

Alldeles strax öppnar Systembolaget och då återfinns hela sex nya belgare på hyllorna. Det är en salig blandning produkter där fokuset ligger på det syrliga registret.

För det första får vi åter igen möta den härligt syrliga Gueuzen från Hanssens som just heter Hanssens Oude Gueuze. Att vi får lilla pärla till spontanjäst brygd är sannerligen en ynnest. Vidare ser vi den morellstinna Krieken från Armands ständigt växande lambicbryggeri. 3 Fonteinen Oude Kriek är i sitt kärleksröda manér en av de bästa i sin genre.

Utöver dessa två lambicer kommer även en kraftig syrling från genierna på Alvinne. Wild West är en blond produkt som är en variant på 3bb hyllning till ölkonnässören Sofie Vanrafelghem. Sist ut bland dessa kindstramaröl är en blandlandsbelgare signerad Mikkel. Mikkeller Spontanpassionfruit är ytterligare en frukthistoria från hans digra hav av produkter.

De två osyrliga ölen från Belgien som tittar in är två välkända ansikten. La Vermontoise från Blaugies och Hill Farmstead är en välhumlad Saison som gör återbesök för fjärde året i rad samt Cuvée Angelique från Glazen Toren. Nu börjar det bli dags att ställa sig i kön eller att logga in om man vill försäkra sig om att få sig ett par flaskor eller två…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

2 tankar på “En sextett dyker upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s