Liefmans Goudenband Barrel Aged

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. För att vara så stora som Duvel/Moortgat är måste man ändå ge dem en eloge för en ständig ström av nya produkter. Alla bryggeriets olika enheter släpper med jämna mellanrum nya brygder och nu är det åter igen Liefmans tur. Denna gången låter det bra mycket mer intressant än det gjorde i våras.

  
Denna gång ha Liefmans valt att lägga deras prestigeprodukt Liefmans Goudenband på Pinot Noir-fat i 40 veckor. Den nya brygden heter följdaktligen Liefmans Goudenband Barrel Aged och klockar in på hela 9,5%. Enligt bryggeriet har resultatet överträffat deras vildaste fantasier. Till en början känner man lätt rostad ek, vanilj, mandel och mogna bananer som vidare går över i robusta, mogna samt syrliga smaker. Mot slutet ger vinfatet ölen toner av vinbär och hela brygden genomsyras av väl avvägd balans mellan alla dessa komponenter. Jag tycker det låter hur härligt som helst men så är jag också en stor fan av den vanliga Goudenbanden.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s