Tilquin Mûre på fat!

För drygt en månad sedan under Toer de Geuze släppte Pierre Tilquin sin plommon(krikon)lambic Tilquin Quetsche  på fat. Röken efter denna magiska helg i maj har knappt lagt sig när bryggeriet nu även lanserar björnbärslambicen Tilquin Mûre från tapp!

  
Som brukligt när Pierre släpper sin lambicer på fat är den tämligen svag och innehåller ingen ‘gammal’ lambic. Grundölen består av 50% Meerts som är en lågalkoholhaltig lambic och 50% ett- och tvåårig lambic som sedan stöpts med 350 gram björnbär per liter.

Vill man likt mig ha möjlighet att testa den fruktbomb måste man försöka lokalisera någon festival där Tilquin deltar. Åtminstone till en början kommer denna brygd som forfarande är i experimentstadiet endast dyka upp på olika event där Tilquin är inbjuden…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s