Hemma igen!

Efter ett par makalöst bra dagar i Belgien är jag tillbaka till verkligheten. Resans huvudmål var Brussels Beer Challenge prisceremoni under måndagen där jag tävlade med två öl men vi anlände Bryssel redan i söndags morse.

   
Efter landning, tåg och incheckning startade en smått episk barrunda med start på Moeder Lambic Fontainas. Vidare fortsatte dagen förbi Poechenellekelder, A la Mort Subite, Delirium Taphouse och Delirium Café Original innan det var dags för middag.

 Tack och lov fick vi plats på Nüetnigenough som har superb öl och bra mat. Till min stora glädje hittade jag även några tickningar även här och totalt bjöd söndagen på 11 nya brygder samt ett gäng favoriter. Kvällen avslutades på Moeder Lambic Original där vi lyckades komma över en flaska  Cantillon Lambic Cabernet Franc “Moeder 10 Ans”  

Efter en god natts sömn och en grym frukost tog vi tåget till Gent och Horecamässan där pristagarna skulle annonseras. Tyvärr var tåget försenat men med andan i halsen anlände vi strax efter att prisutdelningen hade börjat. Trots det nya upplägget med att ha prisutdelningen två veckor efter dömandet var det bra uppslutning och många bekanta ansikten.

   
Tyvärr blev det inga medaljer för varken Södvik Säsong eller Maratonic men det är ändå en ynnest att få delta och hänga med bryggare och ölmänniskor som har samma mission som jag. I klassen Modern Saison som Södvik Säsong tävlade i vann Surfine Saison från Dubuisson och i klassen Herb & Spice där Maratonic deltog vann Lindemans Spontanbasil. Tuff konkurrens, helt klart… 

 På tal om Lindemans är det värt att säga att de kammade hem guld i alla fyra klasser som innehöll spontanjäst öl. Grattis! Som om inte det vore nog framröstades även Lindemans Oude Gueuze Cuvée René Special Blend 2010.  

   

Efter prisutdelningen var vi bjudna på pressvising och premiär av en ny brygd från St Feuillien. Ett mycket trevligt och generöst event med en modern somrig blond som fått namnet Belgian Coast IPA med hela sju olika humlesorter. Därefter hann vi gå runt ett tag på mässan och besöka några montrar innan det var dags att ta sig tillbaka till Bryssel…

 
…och en snabb visit på Cantillon för lite inköp samt ett par magiska brygder innan det var dags att ta sig ut till flygplatsen och hemfärd.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s