Mer lambic till folket…

En stor del av världens ölnördar befinner sig i eller på väg till Köpenhamn för årets upplaga av CBC. Självklart väljer ölvärldens svar på Ivar Kreuger att släppa sin nyblandade lambic.

  
Tillsammans med Lindemans har Mikkeller blandat till en basilikalambic. Till utseende och presentation ser den kanon ut, vidare känns det kul att Mikkeller väljer att klippa navelsträngen från Boon men frågan är hur roligt ölen smakar? Säkerligen en häftig upplevelse men är det något man vill dricka mer än en gång? För de som inte har vägarna förbi Danmarks huvudstad kan jag skvallra om att produkten släpps på Systembolaget den 5:e juni…

  
Om vi lämnar Mikkel för ett tag och koncentrerar oss på Lindemans så annonserade de igår att de ska dubbla sin kapacitet till otroliga 170000 hl/år. Idag exporterar bryggeriet närmare 80% av det de producerar och jag tror inte det kommer att bli mindre. För att fira denna expansion väljer de att släppa en limiterad upplaga av deras prestigegueuze Cuvée René.

 

Skönheten har fått namnet Lindemans Cuvée René Oude Gueuze Special Blend 2010 och den släpps i endast 15000 flaskor. Det unika med produkten är att det har använts 5-årig lambic vilket jag aldrig har sett förut. Lägg därtill att de inte snålat med den dyra och långlagrade lambicen utan denna specialare innehåller hela 89 % eller totalt 10000 liter av den. Jag anar att detta kommer att vara ett stycke himmelrike att inmundiga….

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s