Öl från ett annat millenium!

Under kort tid har jag två gånger fått frågan vilken som är den äldsta ölen jag har i källaren. Just den frågan vet jag, det är Maredsous Brassin du Centenaire/Eeuwfeest Brouwsel från 1977 men idag var jag tvungen att gå ner och undersöka resterande av mitt äldre bestånd.

  
Förutom ovanstående öl som förutom att den är äldst är något av källarens pièce de résistance är jag väldigt nöjd med att fortfarande ha en Westvleteren Abt från 1989 och en Westvleteren 6 (Special) anno 1995.

  
Det visade sig att jag hade ett tjugotal pjäser som alla är från förra milleniumet. Vissa av dem är fortfarande drickbara och kan vara alltifrån gudomligt magiska till bara goda medan några av dem är mer av nostalgisk karaktär. Nedan ses några av dem och som man kan notera är det ett misch masch från olika ölstilar.   

Rodenbach (1998), Cantillon Kriek (1992), St Bernardus Abt (1989), Brugse Tripel (1997), Dentergems Witbier (1999) och Het Kapittel Abt (1998)

Achel Blonde (1999), Chimay Bleue (1998), Chimay Tripel (1999), Westmalle Tripel (1998), Gueuze Fond Tradition (1999) och Liefmans Kriek (1996)

 
Maredsous Triple (1998) och Wets Kriek (1987)

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s