Köksbryggarna…

…eller Keukenbrouwers som de heter på hemmaplan är ett relativt nytt och extremt litet bryggeri söder om Antwerpen i byn Hove. Under torsdagen kör jag Sverigepremiär på jobbet med 10 av deras produkter och jag undrar hur länge det tar innan någon lite småberusad man eller kvinna fnissande kommer att kommentera namnet? Med tanke på mina erfarenheter kring bryggeriet Slaapmutske är min gissning att det kommer att gå ganska fort…

  
Hur som haver drivs detta lilla bryggeri av två män som heter Koen Van den Heuvel och Jan Vandijk. De lanserade sin första öl den 11:e maj 2015 och har sedan dess producerat ytteligare ett 15 produkter. Koen och Jan bedriver sin verksamhet i en ombyggd container på 3×6 meter där själva bryggningen sker på 3×3 meter eftersom resten agerar lager. Helt otroligt.

  
Detta är 9 av produkterna som kommer att finnas tillgängliga på torsdag och som ni ser har Keukenbrouwers både traditionella produkter men även ett gäng moderna humlebomber. Bland dem hävdar de att Hip Hop Extreme IPA är Belgiens mest humlade produkt* med hela 170 IBU eller 24 g humle/liter. Hip Hop Kriek 2015 fanns det bara 250 st flaskor av vilket gör att jag är väldigt nöjd med att ha kommit över en låda. De brygger även en brygd med namnet Hip Hop 3×6 vilket är måttet på deras bryggeri och händelsevis råkar det sammanfalla med färgen på brygden samt dess stamvörtstyrka…

Jag hoppas vi ses och som ni förstår har jag inte otaliga mängder från Koens och Jans produktion.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

* Detta är inte fullständigt sant. Åtminstone Struise har bryggt öl med mer IBU som t.ex Shark Pants, Kill & Destroy, Elliot Brew och Hopverdomme. Utan fakta är jag tämligen säker på att Brasserie de Brabant också varit och snuddat IBU-tal högre än 170…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s