OBBRUSSEL

Sverigeaktuella De la Senne ligger inte på latsidan och imorgon lanserar man en öl som bryggdes tidigare i våras med Jean Van Roy från Cantillon. Jag förutsätter att den är helt enkelt underbar! Denna samarbetsbrygd mellan dessa två Brysselbryggerier är en hyllning till stadsdelen* Saint-Gilles som firar 800 år i år.

  
Brygden är döpt till OBBRUSSEL (Övre Bryssel) och ordet härstammar från namnet på byn där de första husen i nuvarande Saint-Gilles uppfördes.

Denna uppfriskande törstsläckare har samma maltkomposition som en lambic från Cantillon, dvs 60% korn och 40% vete. Därefter fick OBBRUSSEL jäsa med De la Sennes husjäst för att slutligen efterjäsa på flaska med en gammal vildjäst av Brettanomyces som bryggarna lokaliserat och kultiverat från just Saint-Gilles. Låter helt otroligt!

Ölen finns enligt bryggerierna i ytterst begränsad upplaga och den kommer bara att serveras på Saint-Gilles bästa krogar. Emellertid har jag en innerlig önskan att några flaskor följer med till Sverige i slutet på september…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

*Bryssel består egentligen av 19 st kommuner som sammanfogats och växt tillsammans under årens lopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s