Återblick på 2015

Idag är det årets sista dag och då kan det vara läge att titta i backspegeln för att ge sig själv ett kvitto på vad man åstadkommit under 2015. Min tro och förhoppning är att jag vunnit över några hjärtan till den belgiska sidan och att människor jag träffat fått en upplevelse utöver det vanliga.

  
Jag hoppas åtminstone att mina gärningar inte gjort er som röstade fram mig till Årets Ölpersonlighet besvikna. Eftersom jag är och petar lite här och var har jag valt att dela upp detta retrospektiv i tre delar där den första är mina egna projekt och åtaganden.  

Under 2015 har jag varit runt på en uppsjö orter och missionerat den belgiska ölen samt att jag hållt ett flertal provningar på hemmaplan. Jag har även bryggt eller varit med och skapat sex olika öl som ni ser här ovan. Mitt år har även innehållit min första resa till Belgien där jag agerat reseledare och organisatör. Förutom den så har det blivit ytterligare fyra resor till mitt kära Belgien. 

  
Under 2015 har jag även stöttat tre olika projekt runt om i Belgien samt startat en alldeles egen springklubb som ämnar åka till Bryssels halvmaraton under nästa år.

Del två i mitt liv kretsar mycket kring Belgoklubben och där har jag bidragit till att våra medlemmar har fått möjlighet att testa 24 belgare som inte är lättillgängliga i Sverige. Vi har även fått ut tre temalådor under 2015 till ett fåtal glada själar.

  
Belgoklubbens år har även bjudit på en magisk medlemsresa, två nya ambassadörer och ett tiotal mässor. Det är en ynnest att få var med på Belgoklubbens resa och för en belgisk missionär som mig glädjer det att vi har medlemmar över hela landet.

Sist men inte minst har vi mitt jobb på Pressklubben. Nu för tiden tituleras jag beer manager och det är något jag försöker leva upp till.

 
Under 2015 har Pressklubben erbjudit en uppsjö Sverigepremiärer och ett par världspremiärer. Vi har presenterat ett flertal Tap Take Overs med unika öl som aldrig förr serverats i Sverige. Med en levande ölkyl har vi också presenterat ett 100-tal öl som aldrig någonsin tidigare synts på våra breddgrader. 

  
Till min stora glädje har vi även haft besök av representanter från tre belgiska bryggerier under året. Utöver dessa händelser försöker jag göra mina Skrubbetorsdagar till något utöver det vanliga på ett eller annat sätt och så kommer det fortsätta under 2016.

Slutligen vill jag tacka för ett fantastiskt 2015 och jag ser fram emot ett nytt fantastiskt ölår med allt vad det innebär!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

2 tankar på “Återblick på 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s