MAD Yeast

I maj 2013 bildades spökbryggeriet MAD Yeast i Danmark av två belgare vid namn Maxime Libouton och Denis Martin. Bryggeriets namn är sprunget ur en ordlek av ‘wild yeast’ som kan relateras till ‘mad yeast’ men även initialerna i bryggarnas förnamn Maxime And Denis…

  
Dessa män är sannerligen inga excelarksbryggare utan har gedigen utbildning inom bryggnäring, kemi och biokemi. Faktum var att de träffades i Meurice (Bryssel) under en av dessa utbildningar och de har hela tiden varit tydliga med att de inte har ett eget bryggeri utan tar hjälp av Anders och L’Echappée Belle. De är också nog med att påpeka hur närvarande de är kring deras produkter, vikten av deras egna ambitioner och mål samt hur de ser på hela sin verksamhet (se här). Tankarna och drömmarna är att de någongång ska öppna sitt egna bryggeri men än så länge är MAD Yeast något männen företar sig på lediga stunder från deras respektive dagjobb som även det är i bryggbranchen.

  
L’Echappée Belle som jag nämnde här ovan är t.o.m. yngre än MAD Yeast och föddes den 2:a juni 2013 av fyra glada hembryggare. Bryggeriet har tyvärr passerat under min radar men det ämnar jag snart råda bot på. Detta unga bryggeri som ligger i vallonska Brabant har bistått Max och Denis med deras senaste och fjärde produkt MAD Yeast Saison Vignon som lanserades i dagarna. En Saison som har fått vila två månader på Sauvignonfat plus att den är torrhumlad med Hallertau.

  
MAD Yeasts tre övriga öl är alla bryggda på ovannämnda Anders i Halen och de är som följer:

En härligt mullig Tripel (Triple MAD), en snygg och torr Saison (MAD Saison) samt en Stout (MAD Stout) vilken jag inte provat än. Det ska bli intressant att följa dessa två män och deras fortsatta ölmission och det är inte möjligt att vi får se dem i en låda i framtiden…

  
Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s