Tärande Systemsläpp #1

Plastkortet har inte ens svalnat sen i måndags och nu det är dags igen. Idag är det webbsläpp och imorgon dundrar resten av godsakerna in. Hela sju produkter kommer i detta tillfälliga släpp. Först ut är de tre syrliga sommmarhärligheternna.

  
Om vi startar med pågående webbsläpp så finns det fortfarande cirka 150 st flaskor kvar av denna raritet och svårfångade ädelsten till öl. Byn Dworps stolthet är lambicblandarna Hanssens coh förutom en serie magiska lambicer som bryggs på reguljär basis har de producerat limiterad varianter av testbatcher. Hanssens Oude Schaarbeekse Kriek är en sådan. Tro mig, när den knappt finns att hitta i Belgien utan fram tills nu har det mesta gått på export till USA. Det är synnerligen roligt att få möjlighet att köpa den i Sverige. Skillnaden på denna Kriek och den ‘vanliga’ är att man har åkt och plockat den, nu för tiden svårfunna och dyra, inhemska Schaerbeekse-morellen och använt den istället för importerade körsbär. Väl investerat kapital om ni frågar mig!

  

Imorgon är det dags för nästa pärla. Denna kommer dock att vara tillgänglig på hyllorna vilket också måste ses som en gudagåva. Åter igen är det en experimentblandning av Sidy Hanssen och John Mathys men denna gången har man förgyllt ölen med hallon. Brygden går under namnet Hanssens Lambic Experimental Rasberry och mer somrigt än detta har jag svårt att tänka mig! En delikat roséfärgad syrabomb invirad i en behaglig slöja av detta bulliga bär. Ta midsommaraftonens rabarberpaj till nya höjder och drick denna till….

  
För några veckor sedan lanserades denna ovanliga lambic och en tveksam suck byttes snabbt till lovord och hyllningar. Denna samarbetslambic som fått namnet Mikkeller/Lindemans SpontanBasil är en basilikasmaksatt gammal gueuze. Jag tillhörde de tveksamma och är fortfarande inte helt övertygad. Visst funkar den i små portioner eller kombinerad med rätt typ av mat (pizza!?) men att smyga i sig en hel flaska själv tar tid. Ge den en chans och hör gärna av er med vad ni tycker…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s