Till salu!

Om ni nu råkar ha dryga 10 miljoner som ni inte vet var ni ska göra av har jag ett tips åt er.

Investera dem i ett nedlagt gammalt lambicbryggeri. För 980000 euro kan forna Brouwerij Goossens (även benämnt Brouwerij Sint Gertrude) bli ert. Namnet Goossens kommer från Nestor Goossens som grundade bryggeriet 1767 och Sint Gertrude kommer från byn Sint-Gertrudis-Pede i Schepdaal där bryggeriet ligger. Emellertid har bryggeriet som hade en kapacitet på 40 hl inte varit igång sedan 1968 och tyvärr saknas all koppar även om koelschip (kylskepp) och mäsktunna, båda i gjutjärn, finns kvar.

 

I priset ingår även tillhörande byggnader vilket gör att det är en omfattande fastighet i denna otroligt charmanta del av Belgien som går under namnet Payottenland. Jag har tyvärr inte druckit något från bryggeriet men där har jag mig själv och min snålhet att skylla för faktum är att bara för några månader sedan kunde man köpa en gueuze från Goossens på Mikkellers ölshop, daterad till någon gång mellan 1957-1962. Bummer…

 

Tack för uppmärksamheten och trevlig helg/

Jens Skrubbe

 

1 tanke på “Till salu!

  1. Nja, ett koelschip, eller på ren svenska kylskepp, är ju inte ett jäskar utan ett vörtkylningskar. (Dock har det förstås en speciel roll vid lambicbryggning som det inte har vid ”vanlig” ölbryggning.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s