Åren går och vi med dem!

Idag hade Pierre Celis fyllt 90 år. Må han vila i frid och vi ska vara tacksamma för allt han gjorde för den belgiska ölen!

 

Kalla det slumpen eller ödet men det råkar även vara undertecknads födelsedag. Dock är jag för gammal för att rulla hatt och slå på stora trumman men jag tänkte inmundiga ett par udda fåglar under kvällen. 

 

För det första är det dags för denna skönhet att få dansa hambo med gomseglet. Förväntningarna är enorma men jag är tämligen säker att jag inte blir besviken. För det andra är det en ekfatslagrad produkt från det relativa färska Fort Lapin.

  

Ölen heter Harlekijn Single Cask och den är enligt bryggaren den enda öl som legat på Jeneverfat från producenten Filliers. Brygden är producerad i samarbete med ölbutiken ‘t Koelship i Brugge och har varit ekad i sex månader. Den har släppts i två omgångar och jag är glad att få sätta tänderna i den även om jag har mindre förhoppningar på denna jämfört med ovanstående öl.

Nähä, nu är det tid för öl…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s